Fransförlängning


Volymfransar är tunnare och mjukare fransar. Många tror att volymfransar endast ger en maxad och onaturlig effekt. Så är det inte, utan med volymfransar kan kunden välja om man vill ha väldigt naturligt eller väldigt fylligt samt något mitt emellan. Volymmetoden är som den utvecklade metoden av singelfransar. När man applicerar volymfransar gör man en "fjäder" med 2-8 tunna fransar i ett knippe. Efter det sätter man ihop dem med lim i botten på en av kundens egna fransar. Volymfransar har tjockleken 0,05-0,07 millimeter. Efter kundens önskemål av slutgiltiga resultat, väljer fransstylisten hur många fransar i ett knippe man ska använda sig av.

Singelfransar är den klassiska metoden. Med singelfransar sätter man en lite tjockare frans på en av dina egna. Kan ge lite hårdare resultat och blir som en mascaraeffekt. En singelfrans har tjockleken 0,15-0,20 millimeter.

Skötselråd Ögonfransförlängning

Innan behandling:

Du ska inte ha haft en infektion i ögat på minst 3 veckor. Undvik helst att ha mascara på dig vid besöket.

Efter behandling:
Undvik vatten, bastu och heta ångor 24 tim efter en fransförläning.

Undvik rinnande vatten rakt ner i fransarna tex i duschen. Det kan leda in mer vatten i ögat med fransförlänging. Då kan sveda i ögat uppkomma eftersom vattnet inte innehåller den salt som finns naturligt i ögat. Det kan även svida utan att man har en fransförlängning.
Gnugga inte fransar eller ögon.
Försök gärna sova på rygg, eftersom det ger ett extra slitage om man sover med fransarna ner i kudden.
Undvik mascara.
Rengör dina fransar dagligen med en vattenbaserad/oljefri rengöring. Jag rekommenderar skumrengöringen från Lash for Lash, den är speciellt utvecklad för fransförlängning, den hittar du att köpa hos mig. Använd gärna tops, luddfri bomull eller en pensel som du kan köpa hos mig, och fördela på ögonlock och fransar. Skölj av med vatten i kupade händer. Torka fransarna genom att försiktigt badda med en handduk eller en ansiktsservett.
Borsta igenom fransarna varje dag med en fransborste som du får av mig eller vid behov, gärna efter tvätt och på morgonen. Borsta inte dem när de är blöta.
Dra inte i dina fransar.
Använd ingen ögonfranstång, detta kan medföra att fransarna bryts av.
Återbesök rekommenderas var 3-5 vecka.
Vill du ta bort fransarna så hjälper jag dig, jag har en särskild remover till det. Dra inte bort fransarna själv då dina egna fransar kan följa med.